Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Rigó Pince és Borház - Biatorbágy
Cím: 2051 Biatorbágy, Öreghegy Nyakaskõ dûlõ 4690 hrsz.Email: rigo.zoltan@t-email.hu
Web: www.rigopince.huTelefon: 06-30/922-0511
Gps: 47.4625644 , 18.8452022

Bemutatkozás

A Biatorbágyi Öreghegyen, a Tétényi fennsík nyugati peremén, 230 méter tengerszint feletti magasságban, gyönyörû kilátással az Etyeki szõlõhegyekre és a Zsámbéki medencére, található a teljesen felújított szõlõültetvényünk. Az ültetvénytelepítéssel, és a borászat fejlesztésével célunk az volt, hogy újraélesszük a szõlészet-borászat évszázados hagyományait. Ez a vidék igazi szõlõskert hangulatú: kis parcellák présházzal, pincével.

Folyamatos fejlesztéssel igyekszünk olyan körülményeket teremteni, hogy érdemes legyen az Öreghegyre a Nyakaskõ dûlõbe felsétálni. Csemegeszõlõinket fõként a nagycsaládosok viszik el, közvetlenül a tõkérõl szedve. Fehér borszõlõink igazi hungarikumok, mind a Pátria, mind a Valentin magyar nemesítés. Kékszõlõink közül a Kékfrankos és a Zweigelt is Kárpát-medencei fajta, csak a Syrah francia eredetû. Vörösborainkból egy rendkívül izgalmas cuvéet is készítünk Biavére megnevezéssel.

Borainkat hagyományos és modern technológia ötvözésével készítjük. Minden borunk egyedi helyi kézmûves termék, túlnyomó többségét elviszik, vagy itt fogyasztják. Érte jönnek gyalog, kerékpáron, vagy kocsival.

Kínálatunkat gazdagítottuk falusi vendégasztal szolgáltatással (a kistérség elsõ ilyen szolgáltatása). Specialitásunk a kemencében sült kenyér, kenyérlángos és különféle helyi ételek. Alapanyagként szolgáló aprójószág itt a hegyen növekszik, a többi tejterméket és húst is a helyi gazdáktól szerezzük be.

Borkóstolóink, igény szerinti rendezvényeink egyre keresettebbek. Szombat-vasárnap várjuk vendégeinket, hétköznap pedig elõzetes megbeszélés alapján.

Részt veszünk a Budavidéki Zöldút szervezésében, a helyi termékeket elõnybe részesítõ mozgalomban, alapítói vagyunk a Bia-Veritas Borkultúra és Tájvédõ Egyesületnek Részt veszünk a Levegõ Munkacsoport tevékenységében.


Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink